Susipažinkite su ZOE

ZOE produktai

Apie ZOE

ZOE – pirmasis lietuviškas ekologiškas gyvų bakterijų prisotintas gėrimo koncentratas, skirtas kasdieniniam maistui praturtinti.

Išskirtinė šių produktų savybė – gyvųjų bakterijų gausa. Ji daug kartų didesnė už kiekį, esantį kituose šios grupės produktuose. Šimtus kartų didesnė už kiekį, esantį kasdien vartojamuose raugintuose produktuose. Viename ZOE produktų grame yra nuo 800 mln. iki 4 mlrd. gyvų gerųjų bakterijų. Šie duomenys yra patvirtinti laboratoriniais tyrimais, atliktais Lietuvoje. LAC labaratorijos tyrimai rodo, jog ZOE produkcijoje esantis gerųjų bakterijų kiekis yra tūkstančius kartų didesnis nei kefyre, jogurte, kombučioje ar raugintuose kopūstuose. Ne veltui „ZOE” iš senovės graikų kalbos reiškia gyvenimas.

 

Probiotinis maistas – dar viena sąvoka, neatsiejama nuo ZOE koncentratų. Šie produktai kasdienį maistą praturtina gyvomis gerosiomis bakterijomis. Mums įprasti kruopų, bulvių, kitų daržovių bei vaisių patiekalai tampa probiotiniu maistu.

ZOE vartojimo būdai

Pradedantiesiems pirmąsias 2 savaites rekomenduojama gamintis ZOE gėrimą ir prieš pat kiekvieną valgymą išgerti pusę puodelio, o kitą pusę išgerti arba bevalgant (užsigerti maistą), arba išgerti iškart po valgio.
Po dviejų savaičių pradėti gamintis probiotinį maistą – t.y. dėti ZOE į visus augalinės kilmės produktų turinčius patiekalus: sriubas, košes, troškintas daržoves, salotas, blynus, uogienes ir t.t.

Minimalus ZOE kiekis gaminant ZOE gėrimą yra 1 arbatinis šaukštelis puodeliui gėrimo (vandens, sulčių, kompoto), o vartojant su maistu yra 1 arbatinis šaukštelis į kiekvieną maisto porciją (pusryčius, pietus, vakarienę). Didinti ZOE kiekius į maistą ar gėrimą galite pagal priimtiną patiekalo skonį.

Jeigu vartojate ZOE su maistu, tai:

  • į termiškai apdorotą maistą dėkite tada, kai maistas atvės iki tiek, jog nebedegins gomurio. Galite valgyti iškart;
  • į žalią, termiškai neapdorotą maistą (mišraines, salotas, trintų vaisių desertus ir pan.) patartina dėti kelios valandos iki valgymo. Po kelių valandų fermentavimosi produktai tampa skanesni ir naudingesni.

* * *

Pradėjus maitintis probiotiniu maistu, gali pasireikšti laikini šalutiniai poveikiai – pilvo pūtimas, viduriavimas, odos bėrimai, galvos svaigimas.

Shopping cart close